OK, sa admit, ceea ce urmeaza s-a intimplat de la o neatentie SI o prostie. Ambele deodata! Insa vreau sa va spun povestea asta pentru a vedea cam in ce fel (mai) poti fi jefuit in Germania. Sau sa zicem ca deocamdata este doar o tentativa de jaf pentru ca am intentia ferma de a muri cu ei de git inainte de a le da vreun sfantz.
Asadar un site (outlets.de) dedicat mai ales doamnelor si domnisoarelor, un site ce promite chestii frumoase, la moda, ieftine si in ultimul rind … necesare! Numai ca de indata ce vrei sa dai click-ul cu nr. 2 trebuie sa te inregistrezi. OK, aici vine neatentia! Undeva in coltul din dreapta sus exista un text care spune ca tocmai urmeaza sa semnezi un contract! Si nu orice fel, ci unul valabil pe 2 ani! Ieftin ca braga … 96 EUR pe an! Acu’ dupa parerea mea textul ala care ma anunta chestia asta e cam mic, dar poate e ceva subiectivism la mijloc. Si vine si neatentia: completarea acelui formular a fost facuta cu nume si adresa reale … OK, OK, nu rideti! Asta e!
Si bineinteles ca vine postasul cu scrisorica ce zice ca trebuie sa platesc 96, sa ma pregatesc de inca 96 pentru la anu’ si ca daca nu platesc rapid, ma pasc si niste majorari.
Totusi! Gigeii astia isi justifica cererea prin faptul ca stiu IP-ul de la care a fost completat acel formular. Nu ma pricep eu prea bine la ale internetului hatisuri dar din cite stiu de fiecare data cind deschid calculatorul am alt IP. Cum se poate atunci face legatura intre IP si adresa??
Am vaga senzatie ca este un tupeu si un jaf la drumul mare, un soi de pescuit in ape tulburi … ei arunca cirligul, daca se prinde ceva – bine! Tot ce se poate confirma este ca la aceasta adresa sta aceasta persoana, dar in rest cred ca orice incercare de a face vreo asociere IP-adresa este un bluf, o cacialma!
Voi ce credeti, se pricep astia la pokerul pe care-l joaca?
Ah, era sa uit: intre timp am intrat si pe mina unor recuperatori apropo de afacerea asta! Va tin la curent cum mor cu ei de git!
Wish me luck!




Tuesday, August 31st, 2010, 7:26 pm | 



August 31, 2010 at 9:22 pm
oare nu-s romani?
September 1, 2010 at 6:19 am
si semnatura? unde e semnatura? asa pute oricine sa faca un cont cuiva. ii iei niste date si gata
September 1, 2010 at 9:42 am
La fel ca daniel rus , ar trebui si o semnatura ceva , iar legatura dintre ip-adresa se poate face ! Sunt si scripturi Free , care-ti dau posibilitatea sa vezi din ce locatie ai vizitatorii! Iti dai seama ca pentru astfel de tranzactii folosesc scripturi Premium , care ofera detalii mai multe
!
Good luck
September 1, 2010 at 10:18 am
“jaf la drumul mare”! la fel, ma intreb si eu – ce fel de contract fara semnatura?!
September 1, 2010 at 10:55 am
Lilly: nu par a fi romani, dar … mai stii?
Cred ca nici un script Gold sau Platinum nu poate explica legatura! 
Daniel Rus, Pintilei Adrian, altcersenin: bun, acum se fac o groaza de tranzactii pe net fara semnatura. Totusi de fiecare data cind folosesti un card de credit, platesti o factura on-line, cumperi bilete de avion sau mai stiu eu ce – de fiecare data deci sunt o groaza de masuri de securitate, parole, coduri. S-au trezit astia mai smecheri sa ma faca din 2 click-uri.
Pintilei Adrian: IP-ul meu de azi e diferit de cel de ieri. Totusi stau la aceeasi adresa!
September 1, 2010 at 2:17 pm
Multa bafta ! Ai mai multa grija pe viitor !
September 1, 2010 at 3:04 pm
Good luck!
September 1, 2010 at 7:35 pm
@ Ratatouille , deci tu erai obisnuit sa ti se caera un “captcha code” … Cred ca ar fi bine sa-i dai in judecata atata timp cat nu au niste masuri de securitate !
September 2, 2010 at 11:08 am
Andrei MGS, Nice: Multzam fain! O sa incerc sa casc mai bine ochii!
Pintilei Adrian: M-am mai uitat pe forumuri si vad ca nu sunt deloc singurul. Lumea recomanda sa ii lasi pe ei sa ia initiativa, eventual chiar sa te dea ei pe tine in judecata (pentru ca nu te-ai lasat jefuit?!?!)
September 2, 2010 at 11:46 am
adresa de ip, e aia prin care iesi (da un whatismyip.com si vezi ca e aceiasi), daca astia cer la provideru tau de net sa afle de pe ce calc s-a inreregistrat icsulescu cu adresa aia de mail la data si ora, poate as ajunga la tine… da ca si idee, daca te da in judecata nu are nici o sansa de castig (tu ai voie sa renunti, in 10 zile, fara nici un motiv… ca asa ti s’o nazarit)
September 2, 2010 at 12:40 pm
Stai linistita ca nu e nimic serios din chestile astea. Vor doar sa te atraga in capcana lor de a plati rapid acea suma de bani. Daca ai ip dinamic nu prea pot sa te repereze.
September 2, 2010 at 10:22 pm
Dan Ciulea: Am verificat cu whatismyip.com si nu este acceasi adresa cu cea de pe care cica s-ar fi facut acea comanda. N-ar putea sa fie ceea ce zice si Sergiu, ip dinamic? Cit despre alea 10 zile … ele trecusera demult cind a venit postasu cu scrisorica!
Sergiu: da, la ip dinamic ma gindeam si eu cu bruma mea de cunostinte in domeniu.
September 3, 2010 at 6:39 pm
Da, faptul ca ai IP dinamic (care se schimba de fiecare data cand te conectezi la net) inseamna ca in mod public nu poate face asocierea intre adresa de IP si adresa fizica, insa faca iau legatura cu providerul tau de internet se poate afla cui ii era alocata adresa X de IP la ora respectiva.
September 3, 2010 at 9:06 pm
Bogdan Epureanu: ma gindesc si eu ca frumos ar fi ca asta sa fie o informatie protejata. Nu vine orice borfas la internet provideru’ meu si astia ii dau tot ce le cere …
September 6, 2010 at 9:34 am
Nu-i prea ok sincer. Chestiile care tin de plata/contract/etc sunt deobicei specificate mare, alaturi de logo-urile principalilor intermediari (Paypal, Visa, etc). E ceva de scormonit legal in zona.
September 13, 2011 at 9:11 am
despre IP: din pacate ti-l pot afla, dar nu de la tine direct, ci de la providerul tau de internet. Depinzand de tara in care te afli, providerul lasa la liber tertilor date despre tine gen IP si trafic. De asta nu ai cum sa scapi. Daca vrei sa afli exact, suna-ti providerul si intreaba, sau uita-te la contractul pe care l-ai semnat cu el.
Si apropos – logurile despre tine sunt pastrate cam pe 6 luni. Abia dupa aia sunt sterse.
Intrebarea este pe ce ai facut click. Ai putea sa te duci pe acel site, sa incerci ca si cand ai vrea sa iti faci un cont nou fara sa dai nimic despre tine de data asta, si sa te uiti cu mare atentie la ce zice in small print pe acolo. E o problema legala ce ai tu, si numai tu te poti apara, daca vin si te intreaba de ce nu platesti.
September 13, 2011 at 9:50 am
gabi: ok, dar orice site “normal” ofera o anumita securitate atunci cind trebuie sa platesti ceva online. Cind platesti cu credit card trebuie sa bagi numere, numere de siguranta, cod etc … Mi se pare aberant ca un simplu click sa te faca raspunzator pentru asa ceva.
September 13, 2011 at 11:12 am
in primul rand, sper ca NU ai dat ceva date despre credit card
in al doilea rand, din pacate, se considera ca daca faci click pe OK sau Next, esti de acord cu folosirea datelor despre tine.
in al treile rand, repet intrebarea, ce serviciu le-ai cerut ca sa te faca sa il platesti? Atata timp cat ei nu iti fac tie nici un serviciu, nu ai de ce sa le platesti.
September 13, 2011 at 11:35 am
gabi: facind click pe OK spui ca vrei sa ai acces la site-ul lor care chipurile este un site de outlets, deci chestii “multe si ieftine”
Undeva pe pagina scrie insa mic ca esti de acord sa platesti ceva gen 100 euro pe an pentru acest acces la siteul minune, si asta vreme de 2 ani 
September 13, 2011 at 1:50 pm
da, am vazut poza, am inteles, e intr-adevar necinstit modul in care au pus caseta cum ca esti de acord sa platesti, totusi era pe site, deci ar putea sa scape.
totusi daca problema persista, ai putea sa te duci la un Consumer Protection Association si chiar sa ceri sfaturi de la un avocat.
Trackbacks
September 22, 2011 at 12:09 am